En spabehandling på toalettet!

Morsomt toalett: Det kan være skummelt å prøve noe nytt, men både butikksjef Bjørg Ekeland og serviceleder Bjørn Sture ved Egeland Rør er helt sikre på at de som tør å installere deres nye luksustoalett vil bli fornøyde.

Oppvarmet sete, spyling med oppvarmet vann, føning, luftavtrekk for lukt og automatisk åpne/lukke funksjon. Egeland Rør tilbyr nå et toalett som utfordrer boblebadet på luksusbehandling.

– Jeg kan nærmest garantere at de som tør å prøve dette toalettet vil bli fornøyd. Våre kunder som har blitt vant til det får nærmest panikk når de ikke har tilgang til det. Da venter de heller til de kommer hjem med å gå på do, sier serviceleder i Egeland Rør Mandal, Bjørn Sture.

For selv om flere og flere tør å kjøpe toaletter som spyler deg ren, er det fortsatt litt skepsis til denne aller høyst private hygienen.

– Men hvis du tenker deg om så vasker man jo hendene og alt annet med vann. Man får det ikke helt rent ved å tørke med papir, sier Sture.

Toalett i luksusklassen

Toaletter med spyling har vært på markedet noen år nå, men det nye toalettet som Egeland Rør i Mandal har fått inn er i en klasse for seg. Dette toalettet åpner seg automatisk når man nærmer seg, setene er oppvarmet, det er 5-trinns regulering av trykket på vannet som spyler deg og vannet er selvsagt oppvarmet til behagelige 37 grader. Toalettet har turboflush og er uten skyllekant.

– I tillegg har man to forskjellige innstillinger for damer og herrer på spyle-armen, man blir fønet tørr, luften suges ut og går gjennom et kullfilter slik at det ikke lukter og man har innstilling for pulserende massasje. Alt styres av en fjernkontroll hvor man kan lagre innstillingene til opptil fire personer, sier Sture.

Men skulle man få gjester på besøk så slipper man å kurse dem i bruk av fjernkontrollen. Toalettet kan fortsatt brukes på helt ordinært vis med vanlig papir og vanlig knapp for spyling.

– Dette er også et flott toalett for handikappede og mennesker med nedsatt funksjonsevne. Dette gjør at de kan gå på toalettet alene og privat, og slipper å ha noen med for å hjelpe seg, sier butikksjef i Egeland Rør Mandal, Bjørg Ekeland.

– Hvis man kan bo noen ekstra år hjemme fordi det er lettere å gå på toalettet, så er det helt fantastisk. Men vi ser også at flere velger å legge pengene i slike toalett istedet for å kjøpe boblebad, sier Sture.

Satser på bad og varmepumpe

Flere og flere kunder finner veien til Egeland Rørs butikk på Skinnsnes, og etterspørselen etter totalpakker på renovering av bad har ført til to nye ansettelser den siste tiden.

– Mandalsfolk har nok ikke alltid sett på oss som husrørleggere fordi vi har jobbet mye inn mot industrien. Men nå satser vi for fullt på privatmarkedet og kan blant annet tilby en totalpakke på renovering av bad. Vi ordner med snekker, rørlegger, elektriker og alt sammen, sier Sture.

I butikken har de fått inn en rekke nyheter innen baderomsinnredning, og blant annet får man nå 30% rabatt på det ekslusive danske merket Dansani. Men det er ikke bare bad det satses på for tiden.

– Vi har nå blitt kurset og kan levere alle typer varmepumper samt service på disse, sier Sture.

Blant annet kan de levere totalløsninger som inkluderer gulvvarme, varmtvannsbereder og ventilasjonsanlegg som gjenvinner varmen i luften som suges ut. Slike løsninger har en kostnad på 100.000 – 200.000 kroner og man kan søke om støtte fra Enova på opptil 20.000 kroner hvis man installerer et slikt anlegg.

Tar inn lærlinger

Egeland Rør kan også utføre service på varmeanlegg, slik som radiatorer, oljefyr og varmepumper, og de har egen sertifisert ansatt på gass.

– Vi går over anlegget, sjekker filter, verdier og slikt. Man bør ha en slik gjennomgang omtrent en gang i året. Vi kan også ta oss av stenging av hytter for vinteren og åpning før sommeren. Da sørger vi for å tømme rør, fylle på frostvæske og demontere dusjkran for oppbevaring i romtemperatur på vårt lager hele vinteren, sier Sture.

Firmaet har avdeling både i Kristiansand og i Mandal og har i dag totalt 115 ansatte, hvor 32 holder til i Mandal. På det meste har de hatt ute 81 ansatte på et og samme oppdrag for GE Healthcare i Lindesnes kommune. Hvert år tar de inn 1 til 3 lærlinger i Mandal, og har utelukkende gode erfaringer med det.

– Begge lærlingene våre som tok fagbrev i sommer fikk jobb hos oss etterpå, sier Sture.

Ordinær utførelse: Selv om dette toalettet har ordinært design så har det funksjoner som oppvarming av setet, automatisk avtrekk av luft og spyle/tørke funksjon. Det kan brukes som et vanlig toalett også hvis man foretrekker å bruke papir.
Lagre funksjoner: Med denne fjernkontrollen styrer man funksjonene i toalettet. Når man finner sine favorittinstillinger så kan dette lagres til en av de fire nederste knappene.
Luksusbehandling: Her er en demonstrasjon av hvordan Egeland Rørs nye luksustoalett fungerer. Strålen kan tilpasses både mann og kvinne og har 5 forskjellige styrker.
Dansk design: I skapet på baderomsinnredningen til Dansani skjuler det seg lekre detaljer.
En av baderomsinnredningene hos Egeland Rør som virkelig gir et moderne og stilrent preg.

Kristiansand
Nye Teglverks vei 23, Lundsiden – Postboks 1592 – 4688 Kristiansand
tlf: 38 12 74 20 – Send e-post 

Mandal 
Sommerkroveien 6b – 4515 Mandal
tlf: 38 27 12 40 – Send e-post