Bygger på solid erfaring

Det sies at man skal bygge sitt hus på stengrunn. Men det er også en ganske stor fordel å bygge på solid erfaring og kunnskap. Gjengen som drifter Vigeland Bygg AS har til sammen rundt hundre års erfaring fra bransjen. Det skulle borge for skikkelig kvalitet.

Leif Arne Vinsjevik huskes nok fortsatt godt av mange fotballinteresserte som en målfarlig angrepsspiller på 80- og 90-tallet. Blant annet hadde han en lang periode i MK-drakten. Senere markerte han seg også som suksessfull trener for sin barndoms klubb Giv Akt.

Nå har byggmesteren fra Vigeland satt sammen sitt nye drømmelag, med spisskompetanse i alle ledd. Fotballsko er for lengst byttet ut med vernesko, og trøya med arbeidstøy. Laget han har vært «spillende trener» for siden 2002 heter Vigeland Bygg AS, og består i dag av seks fast ansatte. «Banen» de opererer på er hele regionen.

Men Vinsjevik var i byggfaget lenge før han sammen med sin noen år eldre byggmakker, Ben Aagedal, etablerte Vigeland Bygg. Allerede i 1986 startet Leif opp som tømrer, og vekslet i mange år mellom å skyte med spikerpistol og den målfarlige høyrefoten.

Handler om samarbeid

Hvilke erfaringer kan du ta med deg fra fotballbanen og inn i byggefaget, og ikke minst som bedriftsleder?

«Fotballen har jo vært en stor del av livet mitt, og det er klart en kan finne likheter. Som spiller brenner en for det som man liker. Dette gjelder som spiller for et lag, eller som del av et firma med flere ansatte. Det handler om samarbeid. En må samarbeide for å vinne kamper, og du må samarbeide for å få god fremdrift i og lykkes med jobben».

Men her handler det også om å lede?

«Ja, og det er alltid en vanskelig balansegang dette med å være leder og samtidig en del av laget. Men du kommer langt med respekt og ydmykhet ovenfor andre. Som fotballtrener gjennom flere tiår var jeg opptatt av å være klar og tydelig som leder, men samtidig se ulike egenskaper og behov, og sørge for å ha de rette folkene på rett plass. På et lag er alle like viktige, og alle skal og vil bli hørt, og behandles med respekt. Der er det ikke noe forskjell på det å lede et fotballag eller det å lede en bedrift», sier Vinsjevik.

Nye medeiere

Bedriften Vigeland Bygg AS har han ledet siden 2002. Men i desember 2019 ble firmaet «reetablert», da to av de ansatte også kom inn på eiersiden som aksjonærer sammen med Vinsjevik og Aagedal.

«Siden jeg de siste årene har tatt videreutdanning som takstmann og nå også praktiserer dette via firmaet Lindesnes Takst, og ikke minst det at verken Ben eller meg blir yngre med årene, har vi nå fått med to av våre ansatte, Richard Skagestad og Paul Tørressen, som aksjonærer. Skal vi utvikle firmaet videre er det viktig å få inn yngre krefter med nye ideer og stå på vilje. Vi er fortsatt et relativt nytt firma, men har tenkt å være her lenge ennå. Og vi har et solid fundament å bygge på. Til sammen har vi fire medeiere alene mer enn hundre års erfaring fra bransjen», smiler Leif Ane Vinsjevik.

Alt innen bygg

Vigeland Bygg AS tilbyr alt innen bygg, oppføring og vedlikehold. Det være seg boliger, hytter, tilbygg og rehabilitering.

«Vi har egentlig ikke noe spesialfelt innenfor bygg, men påtar oss både stort og smått. Vi er opptatt av å behandle alle med respekt, og levere kvalitet. Vi har med tiden opparbeidet oss en god del faste kunder. Kunder som kommer igjen, er fornøyde kunder og de beste ambassadører et firma kan ha», sier byggmester og daglig leder Vinsjevik.

Leif Arne Vinsjevik (t.v.) og Ben Aagedal etablerte Vigeland Bygg AS sammen i 2002.
Denne eneboligen i funkisstil på Malmø i Mandal er en av mange lokale boliger signert Vigeland Bygg AS.
Mer klassisk designet enebolig reist på Vigeland, av Vigeland Bygg.

KONTAKTINFO og FAKTA

 • Etablert 2002. Reetablert i 2019
 • Tilbyr alt innen bygg: Bolig, hytter, tilbygg og rehabilitering
 • Adresse: Hestehaven 24, 4520 Lindesnes
 • Antall ansatte: 6 faste + innleide etter behov
 • Daglig leder: Leif Arne Vinsjevik
 • Epost: leif@vigelandbygg.no
 • Telefon: 412 30 081
 • Kontakt medeiere:
 • Ben Aagedal, tlf. 975 63 734
 • Epost: ben@vigelandbygg.no
 • Richard Skagestad, tlf. 404 50 746
 • Epost: richard@vigelandbygg.no
 • Paul Tørressen, tlf. 900 93 945
 • Epost: paul@vigelandbygg.no
 • Hjemmeside: vigelandbygg.no